Cheuvreux rekommenderar köp

Datum: 2015-10-07 09:30

STOCKHOLM (Direkt) En attraktiv värdering och stark balansräkning får Kepler Cheuvreux att återigen rekommendera köp av Skanska.

Byggbolaget anses vidare ha en exponering, såväl geografiskt som sektormässigt, som erbjuder en god efterfrågan. En stark historik vad gäller att ta hem högprofilerade kontrakt lyfts också fram i bolagsanalysen daterad den 6 oktober.

Nyhetsbyrån Direkt har under onsdagsmorgonen rapporterat att Kepler Cheuvreux höjt rekommendationen för Skanska från behåll till köp, med uppskruvad riktkurs från 185 till 196 kronor.

I februari sänkte Kepler Cheuvreux Skanska från köp till behåll då en stark kursutveckling medfört en något ansträngd värdering. Sedan dess har aktien tappat nära 15 procent medan fundamentala faktorer och tillväxtutsikterna på Skanskas huvudbyggmarknader har utvecklats väl.

Analyshuset har fått en mer positiv syn på såväl utvecklings- som byggrörelsen, enligt analysen.

"Det råder stark efterfrågan på flera av Skanskas huvudmarknader inom bygg (Sverige, USA samt Central- och Östeuropa) och vi tror att bolaget sitter i förarsätet för att dra nytta av detta", skriver Kepler Cheuvreux.

Kring utvecklingsrörelsen ses en god potential i Östeuropa där såväl de fundamentala faktorerna är starka medan konkurrensen också är lägre än på vissa andra marknader.

Kurs då rekommendationen gavs:
171,3 kr
Riktkurs:
196 kr

Rekommendation från: Cheuvreux

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser