Analys: Tvåsiffrig rabatt gör Castellum köpvärd

Analys: Tvåsiffrig rabatt gör Castellum köpvärd

Publicerad 2018-04-19 12:58:00

Analys Med 11 procents rabatt mot substansvärdet för 2018 och 15 procent för nästa år är Castellum-aktien nu köpvärd igen.

Det framhåller Pareto i den analys där rekommendationen dras upp till köp (behåll) medan riktkursen justeras upp till 155 kr (148).

Investmentbanken anser att rapporten för det första kvartalet pekade mot att Castellums rörelse utvecklats positivt samtidigt som fastighetsmarknaden håller sig solid.

Castellums överskottsgrad ökade oväntat mycket till 69,4 procent i det första kvartalet (66,1), förväntan var en förbättring till 66,7 procent. Intäkterna var som väntat medan driftöverskottet om 938 miljoner kronor var 37 miljoner kr högre än SME-förväntan. Fastighetsadministrationskostnaderna minskade med 24 miljoner kr från året före.

"Marginallyftet var en följd av en mix av lägre fastighetsadministrationskostnader samt låga underhållskostnader. Det sistnämnda var troligtvis påverkat av dåligt väder (underhåll är nedprioriterat) medan det förstnämnda kan vara en effekt av fortsatta synergier från Norrporten-konsolideringen", skriver Pareto.

Fortsatt positiv nettouthyrning, en högre uthyrningsgrad och fortsatt positiva fastighetsvärdeförändringar var andra positiva delar i rapporten, anser investmentbanken.

Castellums aktie noteras 0,7 procent upp på nivån 138,40 kr, vid 10-tiden på torsdagen.

Direkt

Följ de aktuella aktierna här

Castellum