Carnegie sänker riktkursen

Datum: 2017-08-08 11:30

STOCKHOLM (Direkt) Nya moln har dykt upp på valutahimlen och de grumlar utsikterna för en återhämtning för Oriflame.

Det menar Carnegie som enligt en analysuppdatering har sänkt riktkursen för Oriflame från 350 till 320 kronor. Rekommendationen behåll står fast.

"Vi anser att aktien är ganska översåld med en nedgång på 20 procent de två senaste månaderna, men konstaterar att motvinden från valuta nog måste stabiliseras innan aktien kan vända", skriver Carnegie i ett marknadsbrev.

Banken skriver vidare att Oriflames förändringsprocess - från en vacklande aktör i forna Sovjetstater till en "story" om hög tillväxt i Asien och Sydamerika - imponerar. Möjligen kan den senaste tidens kursnedgång erbjuda långsiktiga investerare en bra tidpunkt att gå in i aktien.

"Med det sagt: risken är fortsatt ganska hög och värderingen ännu ganska hög och det indikerar att utrymmet för fel är litet", skriver Carnegie.

Oriflames rapport för det andra kvartalet väntas torsdagen den 17 augusti. Carnegie väntar sig ett "ganska starkt" underliggande resultat, men betonar att den senaste tidens försvagning av bland annat rubeln och den mexikanska peson inte kommer att påverka det andra kvartalet. Effekten kom längre fram och Carnegie har dragit ned sina estimat för det andra halvåret i år, såväl som för 2018 och 2019.

Kurs då rekommendationen gavs:
298 kr
Riktkurs:
320 kr

Rekommendation från: Carnegie

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser