Carnegie sänker riktkursen

Datum: 2016-01-26 09:15

STOCKHOLM (Direkt) Carnegie har antagit en något mer försiktig syn på Fingerprint Cards efter att konkurrensen verkar ha börjat få ett större fäste än tidigare väntat.

Det skriver Carnegie i en analys den 26 januari, där riktkursen dras ned till 500 kronor (570) och rekommendationen behåll upprepas.

Carnegie hänvisar till att kontroller av försäljningskanalerna i marknaden indikerar att Goodix och Egistec tar marknadsandelar bland kinesiska tillverkare (OEM:s) samtidigt som Qualcomm, Idex och Synaptics visar goda framsteg inom lösningar för sensorer under glas.

"Därför antar vi en mer försiktig hållning och sänker vårt estimat för marknadsandelen 2017 exklusive Apple och Samsung till 65 procent (70%)", skriver Carnegie.

Investmentbanken lägger dock till att den ökande konkurrensen sannolikt inte har någon större effekt på 2016 års resultat eftersom designcyklerna är långa.

På kort sikt räknar Carnegie med att Fingerprint Cards resultattrend fortsätter.

Carnegies prognos för Fingerprint Cards fjärde kvartal i fjol är intäkter på 1,3 miljarder kronor, vilket är i den övre delen av bolagets egen prognos om 1,2-1,3 miljarder kronor. Bruttomarginalen väntas enligt Carnegie samtidigt uppgå till 45 procent fjärde kvartalet, ned från 46 procent tredje kvartalet, som en följd av en högre andel av större sensorer i produktmixen.

Fingerprint Cards ebit-resultat väntas uppgå till 483 miljoner kronor fjärde kvartalet, enligt Carnegie.

Kurs då rekommendationen gavs:
450 kr
Riktkurs:
500 kr

Rekommendation från: Carnegie

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser