Carnegie sänker rek

Datum: 2017-04-04 11:30

Behåll

Tobii

STOCKHOLM (Direkt) Carnegie befarar att Tobiis affärsområde Tobii Dynavox, som utvecklar och säljer såväl ögonstyrda som pekskärmsbaserade kommunikationshjälpmedel, kommer att påverkas mer negativt av den nya regeringen i USA än vad investmentbanken tidigare räknat med.

"De huvudsakliga finansieringsmöjligheterna för Tobii Dynavox kunder har inte ändrats, men vi tror att osäkerheter i systemet kan leda till mer konservativa beslut, längre försäljningscykler och prispress", skriver Carnegie i en analys daterad på måndagskvällen.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen drar Carnegie ned rekommendationen för Tobii till behåll (köp) och sänker riktkursen till 65 kronor (80).

Carnegie har tagit ned sina försäljningsestimat för Tobii med 4-6 procent och sänkt bruttomarginalen för att reflektera risken för en svagare USA-marknad.

Vidare påpekar Carnegie att Toby Dynavox befinner sig i ett skifte i produktportföljen. Investmentbanken räknar med att nya produkter lanseras under andra eller tredje kvartalet i år, vilket skulle förbättra försäljningen senare under 2017.

Det skulle dock kunna innebära att kunderna avvaktar de nya produkterna, vilket kan leda till betydligt lägre försäljning inför lanseringarna, menar Carnegie.

Carnegie har inte ändrat sin syn på Tobii Tech och räknar fortfarande med positiva nyheter under de kommande månaderna, heter det i analysen.

Vid 11.15-tiden på tisdagen hade Tobii gått ned drygt 3 procent till 54:75 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
56,5 kr
Riktkurs:
65 kr

Rekommendation från: Carnegie

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser