Carnegie sänker rek

Datum: 2015-11-04 10:00

Behåll

Tobii

STOCKHOLM (Direkt) Kursen i ögonsensorbolaget Tobii har stigit brant på sistone och därmed är förhållandet mellan risk och avkastning mer balanserad. Det menar Carnegie som i en ny analys drar ned rekommendationen på aktien till behåll, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på onsdagen.

Aktien i Tobii har stigit med nästan 60 procent under den senaste månaden. En stor del av dagens börsvärde på mer än 6 miljarder verkar vara knutet till Tobiis affärsområde Tech där bolaget vill ta tillvara de möjligheter ledningen ser på vissa volymmarknader, däribland datorspel.

"Samtidigt som framtidsutsikterna för Tobii Tech är mycket spännande, ligger det implicita värdet på cirka 3,5 miljarder kronor, segmentet har i princip ingen extern försäljning och att slå sig in på konsumentapplikationer är en process som tar tid", skriver Carnegie.

Samtidigt som rekommendationen tas ned ett steg höjer Carnegie sin riktkurs från 65 till 75 kronor, med hänvisning till bland annat uppjusterade estimat för affärsområde Dynavox.

På onsdagsförmiddagen handlades Tobii-aktien kring 73-74 kronor, en nedgång på nästan 3 procent för dagen.

Kurs då rekommendationen gavs:
75,5 kr
Riktkurs:
75 kr

Rekommendation från: Carnegie

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser