Carnegie rekommenderar köp

Datum: 2015-09-22 10:30

STOCKHOLM (Direkt) Det nästan 30-procentiga kursfallet i Atlas Copco sedan i våras har skapat ett bra tillfälle att investera i ett riktigt kvalitetsbolag.

Det menar Carnegie som i en ny analys har satt en köprekommendation på aktien, något som Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på tisdagsmorgonen.

Investmentbanken har analyserat hur Atlas Copco har presterat i förhållande till den nordiska verkstadssektorn under de senaste 20 åren.

"Analysen visar att bolaget har sprungit ifrån sektorkollegorna på alla mätpunkter, inklusive organisk tillväxt, lönsamhet, vinsttillväxt, kassaflödesgenerering och utdelningar", skriver Carnegie som tycker att bolaget därmed förtjänar en betydligt högre värdering än sektorn i snitt.

Carnegie har även blickat framåt och menar att många indikatorer antyder att även 2016 kommer att bli trögt vad gäller efterfrågan inom industrin. Mot den bakgrunden lyfter Carnegie fram den säkerhet som kommer från Atlas Copcos växande eftermarknadsaffär samt från bolagets kapitalsnåla produktionsmodell.

Carnegies nya riktkurs ligger på 255 kronor (en sänkning från 275 kronor). På tisdagen handlas Atlas Copco kring 203 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
188,4 kr
Riktkurs:
255 kr

Rekommendation från: Carnegie

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser