Carnegie rekommenderar behåll

Datum: 2015-10-22 10:00

Behåll

JM

STOCKHOLM (Direkt) Då konsensus inför JM:s rapport för det tredje kvartalet låg över bolagets guidning för marginalen i bolagets Stockholmsdivision, som dessutom upprepades, är det risk för nedjusterade estimat.

Det framhåller Carnegie i en analys efter torsadgens rapport där rekommendationen behåll upprepas med en nedjusterad riktkurs från 241 till 235 kronor.

Rapporten innehöll inga överraskningar denna gång utan kom in i linje med Carnegies förväntningar. Särskilt gällde det den svenska och internationella divisionen.

Marginalen i den för JM viktiga Stockholmsenheten var som Carnegie förväntat 17,0 procent, men konsensusförväntningarna låg på 17,7 procent. Bolaget upprepade samtidigt guidningen om 17 procent för 2016.

"Konsensus låg inför rapporten över bolagsguidningen kring Stockholmsmarginalen. Det innebär en risk för negativa justeringar av estimat", konstaterar Carnegie.

På medellång- till lång sikt ser Carnegie potential rörande JM. Värderingen gör dock att investmentbanken inte har en positiv syn till aktien i nuläget.

Kurs då rekommendationen gavs:
224,3 kr
Riktkurs:
235 kr

Rekommendation från: Carnegie

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser