Carnegie höjer till köp

Datum: 2018-02-15 11:30

STOCKHOLM (Direkt) Carnegie bedömer att Telias beslut att avstå från att förvärva danska TDC sänker risknivån i bolaget betydligt.

"Vi konstaterar att hoppa över TDC var klokt. Dess danska verksamheter utvecklas dåligt och kassaflödet minskar. Telia skulle ha stått inför år av integrationsarbete, kostnadsnedskärningar och infrastrukturinvesteringar", skriver Carnegie i en analys.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen höjer Carnegie rekommendationen för Telia till köp (behåll) och upprepar riktkursen 43 kronor. Investmentbanken hänvisar uppgraderingen bland annat till den senaste tidens kurskorrektion i Telia-aktien.

Samtidigt tror Carnegie att affären där TDC ser ut att bli uppköpt av finansiella aktörer kan öppna upp för en avyttring av TDC:s norska kabeloperatör Get, som Carnegie ser som en "perfect match" för Telia i Norge.

Telia befinner sig också i närheten av att helt lämna Eurasien, påpekar Carnegie som tror att de återstående verksamheterna i Fintur kommer att kunna säljas under första halvåret 2018 och Uzbekistan under andra halvåret.

Telia-aktien handlades till 37:50 kronor vid 11.15-tiden på torsdagen, en uppgång med 0,9 procent för dagen.

Kurs då rekommendationen gavs:
37,16 kr
Riktkurs:
43 kr

Rekommendation från: Carnegie

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser