Carnegie höjer till köp

Datum: 2017-05-04 10:30

STOCKHOLM (Direkt) Leo Vegas positiva trend lär fortsätta efter att mobilspelbolagets rapport för det första kvartalet var bättre än väntat samt i och med att det andra kvartalet börjat starkt med en intäktstillväxt om 76 procent.

Det menar Carnegie i ett dagsaktuellt marknadsbrev där rekommendationen lyfts till köp från tidigare behåll och riktkursen höjs till 48 kronor, från 42:50, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare under torsdagen.

"Leo Vegas handlas kring attraktiva multiplar inberäknat högre spelskatter under 2019 och vi tycker att förhållandet mellan risk och avkastning är tilltalande", skriver investmentbanken.

Bland de argument som talar för att spelbolagets positiva trend ska fortsätta märks bland andra intåget på den danska spelmarknaden och förvärvet av italienska speloperatören Winga.

Carnegie har höjt sina ebit-estimat för 2018 och 2019 med 5-6 procent och menar att det finns ytterligare uppsida ifall spelbolaget infriar sina finansiella mål om 300 miljoner euro i intäkter och 15 procents marginal under nästa år.

På pluskontot bokförs även möjligheten till framtida förvärv samt stark kassagenerering.

Kurs då rekommendationen gavs:
42,3 kr
Riktkurs:
48 kr

Rekommendation från: Carnegie

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser