Carnegie höjer riktkursen

Datum: 2015-12-02 09:00

STOCKHOLM (Direkt) Carnegie höjer riktkursen för Fingerprint Cards från 530 till 680 kronor och upprepar samtidigt rekommendationen köp. Det framgår av en analys som är daterad den 2 december.

Banken lyfter i analysen fram sitt köpråd inför den investerardag bolaget kommer att anordna den 9 december. Carnegie tror att biometribolaget kommer att lämna en intäktsprognos om 6-7 miljarder kronor för nästa år och att ledningen kommer att upprepa målet om att hålla bruttomarginalen i intervallet 40-45 procent på lång sikt.

Vidare framgår att Carnegie har höjt sitt estimat för vinst per aktie för 2016 med 5 procent med motivering att fler så kallade design wins är att vänta från Xiaomi.

Carnegies vinstprognoser för Fingerprint Cards inkluderar i nuläget endast verksamheten inom konsumentelektronik, alltså i huvudsak telefoner och surfplattor. Samtidigt menar banken att potentialen för expansion till andra vertikaler är betydande.

"Vi spår en långsiktig potential för vinsten per aktie om 45-50 kronor, i huvudsak drivet av smarta kort", resonerar Carnegie.

På tisdagen stängde aktien i Fingerprint Cards på 601 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
601 kr
Riktkurs:
680 kr

Rekommendation från: Carnegie

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser