Carnegie höjer riktkursen

Datum: 2015-10-27 13:00

Starkt köp

Tobii

STOCKHOLM (Direkt) Carnegie höjer riktkursen för ögonsensorföretaget Tobii till 65 kronor från tidigare 55 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys daterad den 26 oktober.

Carnegie fortsätter att ha en positiv syn på Tobii, trots att aktien har utvecklats starkt sedan börsnoteringen.

"Vi tror att Tobii Tech kommer att kunna fortsätta att leverera på sin långsiktiga plan att penetrera konsumentelektronikmarknaderna och vi tror att utsikterna för Tobii Dynavox är fortsatt positiva", skriver Carnegie inför Tobiis rapport för det tredje kvartalet den 3 november.

Fokus i kvartalsrapporten ligger på effekten av "the Steve Gleason Act", som är en ny lag i USA som kommer att göra det lättare att få bidrag för kommunikationsprodukter genom Medicare.   

Även om Tobii självt har varit rätt försiktigt i sina uttalanden om effekten av den nya lagen tror Carnegie att den nya lagen på sikt kan få en betydande positiv effekt på försäljningen.

Carnegie påpekar vidare att lanseringen av eyetracking-plattformen IS4 och tillhörande Eyechip, som aviserades i oktober, var en milstolpe för Tobii och utgör en "nyckel till att öppna för större adresserbara marknader", heter det i analysen.

Kurs då rekommendationen gavs:
60 kr
Riktkurs:
65 kr

Rekommendation från: Carnegie

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser