Carnegie höjer rekommendation

Datum: 2014-01-13 10:30

STOCKHOLM (Direkt) Carnegie bedömer att det utdragna priskriget på den svenska snusmarknaden, som lett till att Swedish Match marknadsandel tryckts ner med närmare 15 procentenheter de senaste tre åren, nu håller på att avta.

I stället finns en öppning för prishöjningar, menar Carnegie som har höjt sin rekommendation för Swedish Match två steg till köp från tidigare sälj.

"Vi har länge argumenterat för att konkurrenterna skulle fortsätta att hålla priserna låga så länge de tog marknadsandelar. Den senaste trenden pekar inte bara på en minskad risk för ytterligare prissänkningar utan också på att det snart kan bli dags för prishöjningar från Swedish Match och bolagets konkurrenter", skriver Carnegie i sin analys som är daterad 12 januari.

Carnegie pekar på att Swedish Match marknadsandel stabiliserats och menar att statistiken de åtta senaste månaderna visar på en återgång till en mer stabil andel för Swedish Match generellt och i synnerhet för bolagets premiesegment som leds av varumärket General.

Den kommande kvartalsrapporten blir sannolikt svag, men eftersom det redan ligger i korten borde ett bra köpläge uppstå, menar Carnegie.

Kurs då rekommendationen gavs:
189,9 kr

Rekommendation från: Carnegie

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser