Börsveckan rekommenderar avvakta

Datum: 2012-12-10 09:00

Börsveckans rekommendationer denna vecka är mestadels avvakta. Men några köpråd ges och då till MQ, Medcap och Cherryföretagen. Vidare i detta nummer råder Börsveckan till att inte acceptera Lifcos bud på Note och anser att Alliance Oils stamaktie är att föredra över preferensaktien.

B&B Tools har länge underpresterat och trots att bolaget nu säljer sina logistikfastigheter ligger skuldsättningen på en farlig hög nivå. Bolaget har lanserat två besparingsprogram som ska spara runt 140 miljoner i årstakt, och som kostar 190 miljoner i engångskostnader.

Marknaden gillar åtgärdsprogrammen och aktien har stigit 17 procent den senaste veckan. Analytikerprognoserna gör att p/e-talet hamnar på 10,5 för 2013 och 7,3 för 2014. Justerat för nettoskulden ligger värderingen på cirka elva gånger nästa års förväntade rörelsevinst, och det tycker Börsveckan är ganska högt för ett bolag som har underpresterat länge och som dessutom är mycket konjunkturkänsligt. Börsveckan ser inget köpläge i B&B Tools för tillfället och rekommenderar att avvakta med aktien.

Kurs då rekommendationen gavs:
58,5 kr

Rekommendation från: Börsveckan

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser