Tre köpvärda aktier Foto: istockphoto

Tre köpvärda aktier

Publicerad 2017-06-19 07:36:00

Aktietips Börsveckan har en del råd inför sommaren. I veckans utgåva, som är halvårets sista, tittar man bland annat närmare på Boozt, Victoria Park, D. Carnegie och Vicore Pharma. Dessutom ger Börsveckan sin syn på två danska jättar.

Boozt - Avvakta

Med snabbt växande kundbas och hög varumärkeskännedom har Boozt bra odds att lyckas inom internethandeln, anser Börsveckan.

"Men konkurrensen är tuff och marginalerna låga så det är ingen lätt match att bli riktigt lönsam", står det i tidningen som inte vill sätta köp till dagens värdering.

Victoria Park - Köp

Victoria är en stark aktör i en intressant nisch av fastighetsmarknaden. Trots en stark kursutveckling de senaste åren ser Börsveckan mer uppsida i aktien.

D Carnegie - Avvakta

Börsveckan föredrar Victoria framför konkurrenten D Carnegie, med hänvisning till att den sistnämnda har betydligt lägre substansvärdestillväxt, och att D Carnegies amerikanska huvudägare kanske inte har småspararnas bästa högt på agendan.

Vicore Pharma - Köp

Vicore har en solid vetenskaplig plattform i grunden och balansräkningen är stark i förhållande till bolagets förväntade kapitalbehov.

Novo Nordisk - Avvakta

Novo går bra operativt men tillväxtutsikterna har sänkts och oron är stor kring prispress på insulinmarknaden. Börsveckans rekommendation blir att avvakta.

Pandora - Köp

Smyckestillverkarens kursnedgång på 30 procent i år är inte befogad, enligt Börsveckan.

Börsveckan är åter tillbaka den 7 augusti.

Direkt