Börsveckan avvaktar

Börsveckan avvaktar

Publicerad 2012-02-20 08:09:00

Aktier Börsveckan rekommenderar köp på Addtech och Doro samt Trelleborg i veckans utgåva. Flera aktier får rådet Avvakta: Biogaia, Midsona, Billerud, Electra, Stjärnafyrkant och Unibet.

Addtech lockar med låg värdering, stark tillväxt och stark historik. Aktien värderas försiktigt räknat under p/e 12 vilket inte är högt för ett så välskött bolag, enligt Börsveckan.

Biogaias rapport för helåret 2011 gav blandade signaler. Nestléavtalet som också aviserades nyligen ger rejäl vinst i dag men tar samtidigt bort mycket av tillväxtpotentialen. Köpläget är över, skriver Börsveckan.

Billeruds 2012 ser ut att bli ett mellanår. Men förvärvet av UPM-Kymmenes förpackningsverksamhet banar väg för en starkare utveckling framöver.

Electra klarar sig bra på den stenhårda marknaden för hemelektronik. Bolaget har en imponerande historia men utsikterna ser tyvärr fortsatt mörka ut för hela marknaden, enligt Börsveckan som rekommenderar avvakta.

Doro hade höga förväntningar att infria när bolaget släppte sin kvartalsrapport förra veckan. Siffrorna var "bara okej" och kursen föll. Oförtjänt enligt Börsveckan som tycker att aktien fortfarande är väldigt billig.

Sjärnafyrkant har äntligen fått näsan över vattenytan och vill det sig väl kan bolaget vara på fötterna redan under innevarande år. Risken är dock fortsatt hög och historiken avskräcker, enligt Börsveckan.

Midsonas vinstutveckling är en besvkelse och det känns inte som att man ska sitta och vänta längre på att bolaget ska uppnå sin potential.

Unibet växer bra men står inför en marginalpress som vinstprognoserna inte verkar ta höjd för. Börsveckan hoppas att bättre köptillfälle i aktien ges under våren.

Vidare behåller Börsveckan Trelleborg i sin aktieportfölj efter rapporten förra veckan.

 

 

Följ de aktuella aktierna här

Addtech B

Trelleborg B

Doro