Bofa/ML tar bort köprek

Datum: 2016-09-01 13:30

STOCKHOLM (Direkt) Bank of America Merrill Lynch tror inte längre att den betydande kurspotential i Telia, som en försäljning av ägarandelen i Turkcell skulle bädda för, kommer att materialiseras under 2016/2017.

Det skriver banken i en analys, rapporterar Bloomberg News, och hänvisar bland annat till försämrade relationer mellan Turkiet och Ryssland, i kombination med den långdragna exiten ur bolaget av den ryska storägaren Letterone (Alfa Telekom).

Bofa/ML framhåller också att Telias uttåg ur Eurasien drar ut på tiden och att det råder en oro för att amerikanska DOJ:s (justitiedepartementets) pågående utredning i den uzbekistanska verksamheten inte kommer att kunna lösas förrän tidigast 2017.

I analysen sänker Bofa/ML rekommendationen för Telia till neutral (köp), som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen, samtidigt som TDC uppgraderas till köp (neutral).

TDC-aktien väntas kunna utvecklas bättre än marknaden, skriver banken och hänvisar till en övertygande värdering, förbättrad resultattrend och stöd från M&A-aktiviteter.

Vid 13.20-tiden hade Telia gått ned 1,0 procent i Stockholm, medan TDC däremot stigit 2,2 procent i Köpenhamn.

Kurs då rekommendationen gavs:
38,67 kr

Rekommendation från: Bofa/ML

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser