BofA/ML höjer till köp

Datum: 2018-03-27 10:30

STOCKHOLM (Direkt) Bank of America Merrill Lynch (Bofa/ML) anser att Tele2-aktien är attraktivt värderad och ser en kurspotential på 20 procent.

Det framgår av en analys där banken byter fot avseende Tele2-aktien. Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på tisdagen höjs rekommendationen för Tele2 till köp från tidigare underperform.

Växande kassaflöde och ebitda-resultat betyder att Tele2 troligen kan dela ut omkring 90 procent av sitt fria kassaflöde till aktieägarna, menar banken.

Under det första halvåret 2018 räknar Bofa/ML med att Tele2:s mobilverksamhet i Sverige tyngs av nedgångar inom B2B och negativa effekter från de nya roaming-reglerna. Under det andra halvåret väntas ebitda-resultatet emellertid visa en återhämtning till en rekordhög nivå, enligt banken.

Från och med 2019 bidrar också fusionen med Com Hem till att Tele2 förvandlas till en konvergerad utmanare (med erbjudanden inom tv, bredband samt fast och mobil telefoni) till Telia.

Vidare tvivlar banken på att sammanslagningen i Nederländerna mellan Tele2:s och T-Mobiles verksamheter godkänns utan eftergifter. En exit från Kazakstan skulle emellertid kunna ge mer än 3 miljarder kronor, heter det i analysen.

Bofa/ML har riktkursen 117 kronor för Tele2-aktien, som vid 10.30-tiden på tisdagen gått upp 1,7 procent till 97:12 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
95,5 kr
Riktkurs:
117 kr

Rekommendation från: BofA/ML

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser