Beringer inleder med köp

Datum: 2017-03-08 20:30

STOCKHOLM (Direkt) En nätmäklare som tar marknadsandelar snabbt och ihållande, har nöjda kunder och behöver minimalt med kapital för att växa. Det uppger norska Beringer Finance som huvudskäl till att ta upp bevakning av Avanza med köprekommendation och en riktkurs på 400 kronor.Avanza har enligt analysen en tillväxtstrategi som är svår, givet de transparenta priserna och kundernas låga kostnader för att byta mäklare. Men lyckosamma aktörer kan behålla stora utdelningar och ändå växa med tvåsiffriga procenttal - som Avanza gjort i snart två decennier, skriver Beringer.

Avanzaaktien har fått en törn och backat 10-12 procent sedan storbanken Nordea i fredags aviserade att den ska göra rejäla prissänkningar för massmarknadskunderna, och dessutom börja sälja fonder från andra leverantörer.

Det kan vara ett bra läge att köpa Avanzaaktien tror Beringer, som kalkylerar med att Nordea sannolikt förlorar pengar på sina nya courtagenivåer medan Avanza kan ha möjlighet att ytterligare sänka sina priser.

Kurs då rekommendationen gavs:
347,2 kr
Riktkurs:
400 kr

Rekommendation från: Beringer

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser