Berenberg sänker riktkursen

Datum: 2018-03-27 12:00

Behåll

Getinge B

STOCKHOLM (Direkt) Getinge-aktien har haft en motig resa under de senaste åren och motvinden har närmast tilltagit hittills under 2018 då aktien fallit 20 procent. Men det finns en risk att bli för dyster i synen på bolaget och möjligheterna ligger främst på uppsidan.

Det menar Berenberg i en analys där behåll-rekommendationen behålls och där riktkursen sänks till 120 kronor, från 140, att jämföra med avslut strax under 95 kronor vid lunchtid på tisdagen.

"Getinges aktie har verkligen underpresterat de senaste åren och i backspegeln är det inte svårt att förstå det. Tillväxten har varit klen, det FDA-relaterade förbättringsarbetet har visat sig kostsamt och balansräkningen har haft ett litet spelrum - vilket ledde till förra årets företrädesemission", skriver den tyska investmentbanken.

Dock menar Berenberg att det finns en risk med att bli för negativ kring medicinteknikbolaget:

"Medan Getinges nya ledning fortfarande har i uppgift att vända på marginaler och investerarsentiment så finns det en del tidiga tecken på att verksamheten håller på att omgruppera sig", argumenterar analyshuset och pekar på den positiva utvecklingen i orderingången de senaste kvartalen.

Berenberg vill emellertid ha fastare mark under fötterna innan de börja överväga att ändra sin behåll-rekommendation framgår det vidare av analysen. Banken kräver i så fall en mer uthållig vändning i Getinges affärsverksamhet samt en mer övertygande guidning på medellång sikt från ledningens sida. Det senare skulle möjligen kunna ske i samband med en kapitalmarknadsdag under det andra halvåret i år.

Kurs då rekommendationen gavs:
92,6 kr
Riktkurs:
120 kr

Rekommendation från: Berenberg

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser