Berenberg höjer riktkurs

Datum: 2013-11-28 14:30

Köp

AAK

STOCKHOLM (Direkt) Specialfettbolaget AAK:s utsikter för de kommande två åren ser om möjligt ännu bättre ut än tidigare och motiverar därför en höjd värdering.

Det menar Berenberg i en analys daterad den 27 november och investmentbanken lyfter därför riktkursen med 55 till 465 kronor, med bibehållen köprekommendation.

Detta efter att AAK arrangerat en kapitalmarknadsdag i Berenbergs London-lokaler i fredags efter förrförra veckans svenska motsvarighet. 

Berenberg menar att stämningen under kapitalmarknadsdagen överlag var mycket positiv med lysande utsikter för fettbolagets största affärsområde, Food Ingredients, och en stark återhämtning i chokladdivisionen i spåren av prisuppgång på kakaosmör, där AAK erbjuder alternativ.

Investmentbanken lyfter fram fem punkter från kapitalmarknadsdagen.

För det första AAK:s tänkta rörelseresultatfördubbling till 2016. För det andra fettbolagets sätt att tillsammans med kunden utveckla produkter, dessutom den ökade exponeringen mot tillväxtmarknader fram till 2016. För det fjärde bolagets utmärkta marknadsposition inom barnmatssegmentet, Infant Nutrition. Slutligen väntas som sagt chokladvinsterna stiga kraftigt de kommande två åren.

Kurs då rekommendationen gavs:
399 kr
Riktkurs:
465 kr

Rekommendation från: Berenberg

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser