Barclays sänker rekommendation

Datum: 2014-12-03 10:00

STOCKHOLM (Direkt) Barclays har som många andra investmentbanker de senaste dagarna omprövat sina värderingar av oljebolagen efter den senaste tidens kraftiga oljeprisfall.

Det framgår av en dagsaktuell sektoranalys.

För Africa Oils vidkommande halveras riktkursen till 20 kronor med sänkt rekommendation till jämvikt, från tidigare övervikt.

Banken menar att den östafrikanska olja som hittats är lönsam ända ned till runt 50 dollar fatet. Dock är finansieringsfrågan den heta potatisen just nu. Barclays väntar sig att Africa Oil behöver runt 250 miljoner dollar för att klara sig även nästa år. Mer pengar behövs också för 2016.

Analyshuset menar att oljeprospekteringsbolagets ledning hittills haft en avslappnad inställning till finansieringsfrågan med en aktieemission som andrahandsalternativ till en utfarmning. Banken tror också att en affär med en större oljebolagsaktör är trolig. Dock har förväntningarna kring värdet av sådan uppgörelse minskat på grund av det fallande oljepriset, det begränsade värdet av eventuellt nya prospekteringsframgångar samt av det kraftiga prisfallet i aktien.

Kurs då rekommendationen gavs:
17,3 kr
Riktkurs:
20 kr

Rekommendation från: Barclays

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser