Bank of America Merrill Lynch rekommenderar köp

Datum: 2014-09-22 11:00

Köp

SEB A

STOCKHOLM (Direkt) Oron för Nordeas exponering mot den geopolitiska oron i Ryssland och svag finsk makro har föranlett en nedgång i aktien som mer än väl motsvarar värsta tänkbara utfall för banken på de marknader som står i fokus.

Det skriver Bank of America Merrill Lynch i en analys på måndagen med profetian att aktien sannolikt kommer att återhämta sig från skrivande stund och fram till årsskiftet.
"Så sent som för en månad sedan var Nordea näst mest populära nordiska bank bland säljsideanalytiker. Sedan dess har vi sett omkring 10 nedgraderingar och Nordea är nu rankad som minst populär efter Handelsbanken. Pendeln för sentimentet har svängt för långt och vi ser, mot strömmen, Nordea som ett attraktivt köp", skriver Bank of America Merrill Lynch, som utnämner Nordea som nytt "top pick" bland svenska banker.
För att reflektera riskerna har Bank of America Merrill Lynch sänkt vinstprognosen för Nordea i Ryssland med cirka 30 procent och dubblat reserveringarna från Finland. Därtill har kostnaden för eget kapital höjts till 19 procent i Ryssland.
"Enligt vår syn är det mer än reflekterat i nedgången på 7 procent, eller 3,5 miljarder euro i marknadsvärde, och vi tror att vårt grundscenario är tillräckligt konservativt", skriver Bank of America Merrill Lynch och fortsätter:
"Nordea är nu den billigaste svenska banken baserat både på p/e (10,8x 2015) och p/nav (1,3x 2015), trots att den erbjuder lönsamhet liknande sina konkurrenter. På toppen av det tycker vi att Nordea är det mest attraktiva spelet på direktavkastning bland de svenska bankerna."
Bank of America Merrill Lynch har höjt sin prognos för Nordeas utdelning med 4-5 procent och uppgraderat sin rekommendation för aktien till köp med riktkurs 106 kronor.
"Givet den senaste tidens nedgradering väntas Nordea ha en väldigt attraktiv direktavkastning på 5,5 procent i år, endast överträffat av Swedbank, och vi väntar oss att Nordea har bäst direktavkastning i klassen kommande år givet en högre utdelningstillväxt än svenska konkurrenter", skriver banken.

Kurs då rekommendationen gavs:
92,95 kr
Riktkurs:
106 kr

Rekommendation från: Bank of America Merrill Lynch

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser