Bank of America Merrill Lynch rekommenderar underperform

Datum: 2014-03-21 10:30

Underperform

Swedbank A

STOCKHOLM (Direkt) Efter att Swedbank fått stöd av sin attraktiva direktavkastning i år väntas aktien hamna under ökad press efter att utdelningen på 10:10 kronor per aktie, motsvarande 5,5 procent i direktavkastning, nu har skiljts av.

Det skriver Bank of America Merrill Lynch i en analys daterad den 21 mars.

"Vi argumenterar fortsatt för att investeringscaset från i fjol, baserat på kraftigt uppreviderade vinstprognoser och utskiftning av överskottskapital till aktieägarna, inte längre är tilltalande. I ökad grad tror vi att investerare kommer att kliva ur Swedbank till förmån för nordiska konkurrenter", skriver Bank of America Merrill Lynch.

Bank of America Merrill Lynch upprepar rekommendationen underperform med riktkursen 170 kronor för aktien.

"Swedbanks värdering ligger kvar över det långsiktiga genomsnittet både mätt på p/e (justerat 11,4x 2014) och p/nav 1,9x 2014). Enligt vår syn är värderingen något ansträngd i ljuset av svaga tillväxtförväntningar på medellång sikt. Med kortsiktig risk för kapitalkraven och en avsaknad av ett trovärdigt positivt investeringscase tror vi att aktien kommer att hamna under press", skriver Bank of America Merrill Lynch.

Swedbanks aktie handlades ned något vid 10.40-tiden på fredagen till 171:50 kronor. Övriga storbanksaktier steg dock, i Nordeas fall justerat för utdelning.

Kurs då rekommendationen gavs:
171,8 kr
Riktkurs:
170 kr

Rekommendation från: Bank of America Merrill Lynch

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser