Mest nedåt i Asien Foto: istockphoto

Mest nedåt i Asien

Publicerad 2017-12-12 08:00:00

Asien De ledande Asienbörserna handlades till mindre förändringar, mestadels på nedsidan under tisdagen.

Vid 7.45-tiden hade Nikkei 225 index backat med 0,3 procent till 22.866 medan Hang Seng i Hongkong hade letat sig ned 0,4 procent till 28.860.

På Tokyobörsen steg det bredare Topix indexet för fjärde handelsdagen i rad med 0,1 procent under ledning av bankerna och teknologibolagen.

Investerarna vände sina blickar mot USA och det kommande räntebeskedet från Federal Reserve som enligt förväntningarna väntas innebära en räntehöjning med 25 punkter.

"Investerarna håller sig på sin vakt på grund av möjliga kapitalutflöden från Asien tillbaka till USA och de utvecklade marknaderna som väntas höja räntorna eller återgå till en räntenormalisering", sade Rachelle Cruz, analytiker vid AP Securities i Manila. "Givet den här miljön kommer det att vara normalt för investerare att ta hem vinster och flytta tillbaka delar av sitt kapital till utvecklade marknader".

Kumho Tires steg nästan 7 procent efter uppgifter om att ett sydkoreanskt konglomerat lagt ett bud på bolaget om 500 miljarder won till den största långivaren till bolaget, Korean Development Bank.

Privata Affärer / Direkt

Asienbörserna , Tokyobörsen , Nikkei