Viss återhämtning på Asiens börser Foto: istockphoto

Viss återhämtning på Asiens börser

Publicerad 2017-03-23 08:00:00

Asien Efter att kursfallen stannat av i USA på onsdagen nåddes viss stabilisering på torsdagens Asienbörser.

Samtidigt var stämningen avvaktande inför att den amerikanska sjukvårdsreformen ska tas upp för omröstning på torsdagen. Omröstningen om att riva upp "Obamacare" ses som ett viktigt test för Trumpadministrationen reformmöjligheter.

Tokyobörsen, som sjönk drygt 2 procent på onsdagen i spåren av börsrasen på Wall Street, steg lätt på torsdagen (0,2 procent) och fick också stöd av att den senaste tidens yen-rally bröts. Kursnedgångar i exportorienterade bolag vägdes upp av bättre utveckling för bolag med fokus på den inhemska marknaden. Bryggerijätten Asahi avancerade 2,6 procent och kraftbolaget Kansai Electric Power med 1,3 procent.

I Kina låg börsernas runt oförändrade nivåer. Bland enskilda aktier föll China Mobile med drygt 3 procent i Hongkong-handeln efter sin rapport. Enligt Bloomberg News berodde det på utdelningen, som China Mobile visserligen höjde men inte lika mycket som analytikerna hade räknat med.

Oljepriserna vände upp lite igen efter onsdagens prispress och det gav stöd till oljebolag i regionen. Japanska Inpex steg en dryg procent och i Australien avancerade Oil Search med 2,2 procent och Santos med 1,4 procent.

Marknadstemperatur klockan 07:30:

MSCI Asia Apex 50 -0,3%
Nikkei 225 +0,2%
Hongkong Hang Seng +0,0%
Kinas Shanghai Comp +0,0%
Kinas Shenzhen Comp -0,1%
Taiwan Taiex +0,1%
Sydkorea Kospi +0,2%
Indien BSE Sensex 30 +0,4%
Singapore Straits +0,1%
Australia S&P/ASX200 +0,4%

Privata Affärer / Direkt

Asienbörserna , Tokyobörsen , Nikkei