Arctic höjer till köp

Datum: 2018-02-14 11:00

STOCKHOLM (Direkt) Arctic Securities höjer sin rekommendation för Cherry till köp från behåll. Riktkursen höjs till 78 från 50 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Motiveringen bakom höjningen är en tro på att den tuffa perioden för företaget är förbi, och att det finns ett flertal katalysatorer som kan bidra till ett positivt 2018.

Det finns flera anledningar till att Arctic förutspår ett positivt år för Cherry. Den första är att 2018 verkar bli ett bra år för online-spel med både vinter-OS i första kvartalet och fotbolls-VM.

Den andra anledningen är att bolaget meddelade i januari att den nya ledningen för Comeon vidtog åtgärder som vände den negativa trenden på en mycket kort tid. Utöver detta köpte även styrelseordförande 350 tusen aktier i bolaget vilket ger en indikation på ett högt förtroende.

Vidare, har även två av Cherrys dotterbolag, Game Lounge och Yggdrasil, upplevt en väsentlig tillväxt den senaste tiden och kan bli noterade under de kommande 12-24 månaderna.

Sammantaget vägs dessa faktorer samman och leder till att Arctic väljer att höja sin rekommendation till köp från behåll samt spår att bolaget kommer visa en bättre rapport än väntat för det fjärde kvartalet.

Kurs då rekommendationen gavs:
59,2 kr
Riktkurs:
78 kr

Rekommendation från: Arctic Securities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser