Ålandsbanken höjer rekommendation

Datum: 2013-12-18 14:00

STOCKHOLM (Direkt) Ålandsbanken höjer rekommendationen för Ericsson till köp, från tidigare neutral. Banken tror att Europa kan överraska under 2014.

"Vår genomgång av europeiska operatörers investeringsplaner visar att viktiga kunder som Vodafone, Deutsche Telekom och Telecom Italia avser att öka sina nätinvesteringar kraftigt under 2014", skriver Ålandsbanken i en strategirapport daterad den 17 december.

Vidare ser banken att andra operatörer i Europa kan följa efter och accelerera sin nätuppbyggnad, vilket kan överraska marknaden positivt och mer än väl uppväga för en väntad lägre efterfrågan från Nordamerika och Japan.

Generellt bedöms indikationerna från flera viktiga marknader som Europa, Kina och Sydkorea vara övervägande positiva.

"Vi ser en möjlighet till att våra intäktsprognoser för 2014 och 2015 är för försiktiga", skriver Ålandsbanken som redan i utgångsläget anser att Ericssonaktien är relativt attraktivt värderad.

Banken påpekar också att Ericsson sedan tidigare har indikerat att bolagets brutto- och rörelsemarginaler bör förbättras under 2014.

"Vi räknar med att den underliggande rörelsemarginalen stiger till cirka 10,7 procent under 2014, driven av både Networks och Global Services", heter det i rapporten.

Kurs då rekommendationen gavs:
76,1 kr

Rekommendation från: Ålandsbanken

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser