Aktierna som pressas av sänkta rekommendationer Foto: istockphoto

Aktierna som pressas av sänkta rekommendationer

Publicerad 2017-01-11 09:40:00

Analyser Flera aktier pressas på onsdagen efter sänkta rekommendationer.

I botten ligger MTG B som är ner drygt 4 procent till 262 kr. Detta efter att Morgan Stanley  i går kväll sänkte rekommendationen för MTG till undervikt från jämvikt. Riktkursen sänktes samtidigt till 240 från 250 kr.

SSAB var samtidigt ner 1,5 procent till 34,48 kr. Under morgonen sänkte Deutsche Bank rekommendationen till sälj från tidigare behåll. Riktkursen höjdes dock till 29 kr från 28 kr.

Med tanke på SSAB:s problem att få till en stabil produktion är det bara en fråga om tid innan bolaget kommer med en besvikelse. Dessutom har aktien blivit dyr. Det är några av Deutsche Banks motiveringar till till den färska säljrekommendationen.

Volvo var ner 1,4 procent efter att Barclays Capital inlett bevakningen av Volvo genom att sätta rekommendationen till undervikt. Riktkursen är 94 kr.

Även Atlas Copco och Assa Abloy återfinns på förlorarlistan i dag med nedgångar 1 respektive 0,8 procent. I går kväll sänkte Bank of America Merrill Lynch sin rekommendation för Atlas Copco till underperform från neutral samtidigt som Assas rekommendation sänktes till neutral från köp.

Värt att notera är också att Fingerprint fortsätter falla efter gårdagens rekommendationssänkning från Arctic Securities. Aktien var ner 3 procent till 61,10 kr.

Magnus Gustavsson