AFV: Fyra köpvärda aktier

AFV: Fyra köpvärda aktier

Publicerad 2014-01-29 07:58:00

Aktietips I sitt senaste nummer ger Affärsvärlden fyra aktierekommendationer. Fastigheter, bilsäkerhet, mobiler och teknik lockar tidningen till köp.

Fastighetsbolaget Victoria Park har haft en rejäl kursresa: upp från cirka 5 kronor till drygt 20 kronor på ett år. Attraktivt läge för vinsthemtagning såklart, men Affärsvärlden ser att aktien har mer att ge. Satsningen på fastigheter i mindre attraktiva områden framför högprisområden anses vara rätt, och man ser ingen anledning till att den stundande extrastämman skulle rösta emot nyemissionen för ytterligare förvärv av 1.300 lägenheter från Tornet. Lågprisköpen anses ge värdetillväxt på långsikt, och en låg räntenivå bidrar även till en attraktiv aktie. Rekommendationen är köp med riktkursen 31 kronor på ett års sikt.

Net Insight gynnas av den stigande trenden med strömmad tv och film, och även om bolaget kommunicerade att av nedskrivningar och engångsposter tyngt rörelseresultat så sent som föregående vecka, anses aktien vara köpvärd. Tillväxttakten ökade med 15 procent 2013, och den starka bruttomarginalen om 60 procent skvallrar om hävstång vid ökad försäljning. Därtill är den finansiella nettokassan stark på över 200 miljoner, motsvarande cirka en tredjedel av börsvärdet. Affärsvärlden säger köp med riktkursen 2 kronor om ett år.

Tidningen tror vidare att bilsäkerhetsbolaget Autoliv har potential till nya kursrekord. Satsningen i tillväxtmarknader har varit framgångsrik samtidigt som en vaknande bilmarknad i Europa kan ge ytterligare lyft. Man framhäver Autolivs breda produktportfölj och det faktum att de flesta nyproducerade bilar i Kina och Sydamerika fortfarande saknar sidokrockkuddar. Affärsvärlden anser också att den nuvarande värderingen kring 13 gånger vinsten för det fjärde kvartalet inte är dyrt och räknar med att Autoliv kommer att fortsätta växa med förvärv och investera i nya produktionsanläggningar.

Affärsvärlden anser sig ha tagit hem vinsten i seniormobilstillverkaren Doro i rätt läge, men ser nu en chans att åter tjäna pengar i bolaget. Den höga orderingången under det tredje kvartalet borgar för ett starkt bokslut för det fjärde kvartalet. Aktien har samtidigt tappat när börsen i övrigt stigit. Affärsvärlden anser en aktiekurs på åtminstone 60 kronor vara motiverad.

DIREKT

Följ de aktuella aktierna här

Victoria Park

Autoliv Inc

Net Insight B

Doro