Affärsvärlden rekommenderar avvakta

Datum: 2013-03-13 08:30

Avvakta

MTG B

STOCKHOLM (Direkt) Affärsvärlden är sparsamma med köpråd i det senaste numret. Sälj rekommenderas för Elekta, Loomis och Svedbergs. Rådet för MTG är avvakta.

För MTG talar mycket för att 2013 blir året då fallet i vinsten per aktie bottnar ut, som ett resultat av tunga investeringar inom Betal-tv Norden.

På Affärsvärldens prognoser handlas aktien ungefär i nivå med eller något högre än europeiska mediebolag som Prosieben och ITV, p/e 14 och 13 för 2013 respektive 2014.

Rörelseresultatet exkluderat CTC värderas till 14 respektive 13 gånger bolagets skuldfria värde. Med ett ungefärligt resultatbidrag från CTC Media kring 500 miljoner kronor faller multiplarna till 10 respektive 9.

"Kombinerat med den betydande osäkerhet som faktiskt finns i bolaget så ger det i våra ögon ingen uppsida i aktien. Tvärtom så avvaktar vi och bedömer att det finns bättre chanser längre fram att plocka upp aktien på lägre nivåer. Vi rekommenderar sälj ner till nivåer kring 240-250 kronor inom ett år", skriver Affärsvärlden.

Kurs då rekommendationen gavs:
277 kr

Rekommendation från: Affärsvärlden

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser