ABG tvärvänder - höjer till köp

Datum: 2016-10-14 11:00

Köp

H&M B

STOCKHOLM (Direkt) H&M:s vinst har tagit stryk av tuff konkurrens de senaste åren, men även ofördelaktigt väder och svagare kollektioner har påverkat. Om de två sistnämnda faktorerna skulle normaliseras kommer bolaget leverera en klart förbättrad jämförbar försäljning och bruttomarginal 2017.

Det menar ABG Sundal Collier i en analysuppdatering där rekommendationen för H&M höjts från sälj till köp, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen.

"Efter att H&M under 2016 bjudit på de värsta prisnedsättningarna på flera år ser vi det också som uppmuntrande att bolaget nu adresserar ett av sina största problem genom att öka fokus på sitt huvudvarumärke, något vi tror har varit förbisett de senaste åren då H&M jobbat med att utöka sitt produkterbjudande, lanserat nya kedjor och byggt upp onlineplattformen", skriver ABG.

Basscenariot ger en riktkurs på 310 kronor. Men om vinsttillväxten överskrider 20 procent 2017 skulle investerarna vara beredda att betala mer än så och ett aggressivare scenario (bull case) ger en riktkurs på 370 kronor.

"Med en högre jämförbar försäljning, färre prisnedsättningar och en stramare kostnadskontroll så bedömer vi att H&M skulle kunna öka sin intjäning med så mycket som 22 procent 2017", skriver ABG.

Kurs då rekommendationen gavs:
252,5 kr
Riktkurs:
310 kr

Rekommendation från: ABG Sundal Collier

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser