ABG höjer till köp

Datum: 2017-04-11 12:30

STOCKHOLM (Direkt) Clas Ohlsons rörelsevinst kan komma att visa en årlig ökning på ungefär 20 procent de kommande två åren, skriver ABG Sundal Collier i en analys.

Bakom vinstlyftet väntas faktorer som en stabilisering, eller till och med en vändning, av den negativa valutaeffekten på bruttomarginalen i kombination med fortsatt positiv jämförbar försäljningsutveckling och besparingsprogrammet i Storbritannien ge stöd.

Efter flera år med press på försäljning per kvadratmeter och på lönsamheten har läget för Clas Ohlson stabiliserats, och på senare tid till och med förbättrats, konstaterar ABG. Avtagande kannibalisering i butiksnätet och en mer måttlig expansion hos huvudkonkurrenterna bedöms ligga bakom utvecklingen, enligt analysen. Dessutom är varumärkeskännedomen på uppåtgående på den finska marknaden, något som borde fortsätta ge stöd, resonerar ABG.

Hur Clas Ohlsons inträde på den tyska marknaden utvecklar sig är mycket viktigt för bolagets långsiktiga tillväxt, menar ABG.

"Även om det på det här stadiet är svårt att utvärdera så noterar vi att de initiala trenderna är uppmuntrande och att strategin i Tyskland ser mer lovande ut jämfört med när bolaget gick in i Storbritannien", skriver ABG.

I analysen höjer ABG sin rekommendation för Clas Ohlson till köp från behåll samtidigt som riktkursen justeras upp till 165 kronor (135), något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare om.

Kurs då rekommendationen gavs:
140,75 kr
Riktkurs:
165 kr

Rekommendation från: ABG Sundal Collier

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser